Pályázatok

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01967

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01967

Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01967
Projekt címe: A MAGICS HOLDING Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések Jászberényben
Kedvezményezett neve: MAG ICS HOLDING Zrt.
Szerződött támogatás összege: 123 994 252 Ft
Támogatás mértéke: 70,00 %

Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-01967

Projekt címe: A MAGICS HOLDING Zrt. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések Jászberényben

Kedvezményezett neve: MAG ICS HOLDING Zrt.

Szerződött támogatás összege: 123 994 252 Ft

Támogatás mértéke: 70,00 %

Projekt tartalmának bemutatása: a Jászberényben megvalósított projekt célja 5 darab új termelőeszköz beszerzése volt, melyek a cég jelenlegi gyártástechnológiai folyamataihoz különböző pontokon csatlakoznak. A technológiai láncban betöltött szerepüket tekintve az új termelőeszközök az alábbi módon kapcsolódnak a gyártási tevékenységekhez:

  • Mark Andy nyomdagép (1 db): a folyamatosan növekvő megrendelésállomány miatt bővítésre szorult a cég nyomdai kapacitása. Elsődleges szempont egy tapasztalt és megbízható gyártócég nyomdagépének kiválasztása volt. Az extra költségek elkerülése érdekében további fontos szempont volt, hogy az új nyomdagéphez használhatóak legyenek a cégnél rendelkezésre álló klisék és stanc szerszámok. A választást nagyban segítette, hogy a MAG ICS Holding Zrt-nél működő előző generációs Mark Andy nyomdagép az elmúlt 10 évben üzembiztosan működött és kiváló minőségű termékeket állított elő. A gyártó magyarországi szervizhálózata, alkatrész ellátottsága, helyi szakszervíze jól felépített, gyors határidejű alkatrészcserét és javítást is vállalnak.
  • áttekercselő gép (1 db): a gyártástechnológiából adódóan a nyomdagépek végterméke félkésztermék, amit a vevőknek nem lehet ilyen kiszerelésben kiszállítani. Ehhez egy köztes gép beiktatására volt szükség, amelyik az áttekercselő gép. Ilyen célgép jelenleg is rendelkezésre áll a MAG ICS Holding Zrt-nél, de ez a gép kapacitásában nem elegendő az új nyomdagép kiszolgálására. A beszerzett új eszköz csökkenti az üzemeltetési költséget, növeli a hatékonyságot oly módon, hogy egy gépkezelő azonos idő alatt négyszer (!) annyi anyagot tud feldolgozni az új géppel. Az új gép telepítésével kapacitásbővülés és technológiai korszerűsítés valósult meg, valamint az áttekercselt termékek esetében javult a minőség.
  • kompresszor (1 db): a fejlesztés előtt használt régi kompresszor elavult, üzemeltetése költséges volt. Teljesítménye nem volt elegendő a kapacitásbővítéshez beszerzett új gépek kiszolgálására, energiahatékonysága korszerűtlen volt. A beüzemelt új kompresszor biztosítja a technológiai fejlesztésekhez elengedhetetlen levegőigényt, emellett alacsony karbantartási igényével és energiatakarékos üzemeltetésével hozzájárul a környezetvédelmi szempontok érvényesítéséhez.
  • Zebra címkenyomtató (2 db): a két darab Zebra ZT510 digitális thermo-transzfer címkenyomtató beszerzését az indokolta, hogy megnövekedett a minőségi címkék iránti vevői igény, azaz a címkék részaránya jelentős növekedésnek indult a MAG ICS Holding Zrt. termékportfóliójában. A kiválasztott címkenyomtató 300 dpi-s fejfelbontással rendelkezik és lehetővé teszi apró, finom grafikák kiváló minőségű nyomtatását.
  • Tanácsadás: a projekt keretében a MAGICS HOLDING Zrt. 25 óra tanácsadási szolgáltatást vett igénybe a munkavállalói értékelési rendszerek (pl.: elkötelezettségi-, elégedettségi-, teljesítmény értékelési rendszerek) kialakításához

Projekt befejezési dátuma: 2022.08.31.